Home
JAQForum Ver 24.01
Log In or Join  
Active Topics
Local Time 10:32 27 Nov 2024 Privacy Policy
Jump to

Notice. New forum software under development. It's going to miss a few functions and look a bit ugly for a while, but I'm working on it full time now as the old forum was too unstable. Couple days, all good. If you notice any issues, please contact me.

Forum Index : Microcontroller and PC projects : You Maximiters have been busy!

Author Message
jwettroth

Regular Member

Joined: 02/08/2011
Location: United States
Posts: 71
Posted: 01:46pm 26 Mar 2013
Copy link to clipboard 
Print this post

I got busy late last year and stopped playing with my Maximite.

I followed along a bit and got notices of MMBASIC updates from Geoff but was too busy. Finally, with the availability of V4.3A, the Circuit Gizmo's CGMaximite Colour and a little break at work- I got off center and dove back in. WOW! Both of this new software and the color hardware are just excellent pieces of work, flawless. You guys have really been busy! I really loved the original B&W machine but the colour machine with the latest MMBASIC is just great. I have to flash my old mono machine too.

I really like the feature of being able to write little programs that I can type from the command line without having to use a run command. It reminds me of my old DOS days. I've made a few short programs that automate little tasks- here's a simple example:

"TD.BAS"- time and date- just type td at the > prompt

cls
print "TIME: ";time$
print "DATA: ";date$

save "td.bas"


I am going to make alias's for some of the other commands. I ran into one snag. I am used to shorthand commands of the later DOS versions- ie CD vs. CHDIR for change directory and DIR vs. FILES (as in basic). I wanted to make simple aliases this way but some of the commands can only be used on the command line, they can't be in a program. I've found work arounds for some of these issues. I'll post my results when I get it polished. I'm also considering getting the source and putting the alias's in the source directly- would this be difficult? So far I've avoided compiling the source but need to get over it.

Anyway great work guys!- I'm glad to be playing with the Maximite again- what fun!
John Wettroth
 
CircuitGizmos

Guru

Joined: 08/09/2011
Location: United States
Posts: 1425
Posted: 02:58pm 26 Mar 2013
Copy link to clipboard 
Print this post

I pushed to get the command line as a variable and I think my annoying Geoff enough about it led to the implied run command. That makes the MMBasic immediate mode just a bit more DOS-like.

Here is my simple DIR.BAS:


dirt$ = DIR$( "*.*" )
DO
PRINT dirt$
dirt$ = DIR$( )
LOOP UNTIL dirt$ = ""

Micromites and Maximites! - Beginning Maximite
 
Print this page


To reply to this topic, you need to log in.

© JAQ Software 2024